Showsuccessen

 

 
EP. EC. Desmodus Lilac Cynthia DSM

Stamboom


Mijn droomkoningin is Cynthia, omgedoopt in Senta.
Op zondagmorgen 23 augustus 1998 kwam mijn vriendin met 2 kittens uit Finland vliegen: mijn Senta en haar zusje dat voor mijn vriendin bestemd was.
De bedoeling was om fris bloed naar Nederland te halen om zo het Siamezenras gezond te kunnen houden. Senta kwam uit lijnen die in Nederland niet of nauwelijks gebruikt waren.

Senta is geen gewone kat. In een mensenleven heb je een enkele keer ontmoetingen met mensen of dieren die zó ingrijpend zijn, zó intens, zó innig, zó uniek dat alleen zó'n wezen je grote liefde is.
Senta is gefokt door een heel aardig, jong Fins echtpaar waarmee de bazin goed bevriend is geraakt. De band is van dien aard dat er elk jaar een uitstapje naar Finland wordt verzonnen om elkaar te ontmoeten en om samen met mijn Senta alleen te zijn.

De liefde is wederzijds, want ook Senta geniet van de volle aandacht van de vrouw ook al is zo'n reisje niet altijd even leuk, omdat de vrouw erg ondernemend is en Senta dan alleen in de hotelkamer achterlaat.
Afgelopen zomer hebben we veel gevlogen en zijn we lang weg geweest. Niet alleen in Finland waren we, maar ook in Estland. Een hele belevenis, misschien wel iets teveel.

In "Le Petit Prince" van Saint Exupéry praat de kleine prins over vriendschap.
Hij komt de vos tegen. Die vraagt hem: "S'il te plaît …. apprivoise-moi? Qu' est-ce que signifie apprivoiser? Ça signifie: créer des liens. Mais, si tu m'apprivoises, nous aurons besoin l'un de l'autre. Tu seras pour moi unique au monde. Je serai pour toi unique au monde……..
On ne connaît que les choses que l'on apprivoise."
En dat betekent:

"Wil je me s.v.p. temmen? Wat betekent temmen? Dat betekent: banden scheppen. Maar, als je me temt, dan kunnen we niet meer buiten elkaar. Dan zul je uniek voor me zijn op deze wereld en ik zal uniek voor jou zijn.
Je kent slechts de dingen die je getemd hebt".
En zo is Senta uniek voor mij.

 


 

 


Klik op certificaat voor vergroting


Klik op certifiaat voor vergroting


Klik op certificaat voor vergroting


Klik op certificaat voor vergroting

Ouders van Senta

 

 

Finse fokster Sari Henriksson + Senta

Familie van Senta